Wyoming devine primul stat din SUA cu 13 legi favorabile blockchain

Wyoming este singurul stat din SUA care oferă un cadru juridic cuprinzător și favorabil tehnologiei blockchain, atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii.

Odată cu adoptarea legilor mediul blockchain primește undă verde către inovație, prosperitate și creativitate în domeniu. Acestea sunt menite să crească semnificativ capitalul, locurile de muncă și veniturile din Wyoming.

Cadrul oferit de statul Wyoming acum pentru tehnologia blockchain, este practic o “compatibilitate în oglindă”, așa cum o spune investitorul Bticoin, Trace Mayer; sisteme discrete precum tehnologia și legea, trebuie permanent să se susțină prin întrepătrundere.

“Statul egalității” are acum avantajul de a fi primul stat favorabil blockchain și este deja considerat un Delawareal activelor digitale, referință la legile inovative ale celui din urmă din domeniul legilor pentru corporații. Mișcarea a început deja să creeze un efect de domino, alte câteva state preluând inițiativa, chiar dacă pentru doar unul sau două proiecte de lege.

Cele mai importante aspecte cu privire la setul de legi adoptat sunt:

  • Instituții de depozitare cu scop special
  • Sistemul de înregistrare comercială
  • Active digitale – lege existentă
  • Actiuni corporative axate pe tokeni

Legile recunosc drepturile de proprietate directă pentru proprietarii individuali de active digitale de toate tipurile (valute virtuale, titluri digitale și tokeni de utilitate) și aplică monedelor virtuale regulile negociabilității dreptului comercial – drept ce favorizează lichiditatea lor – prin aplicarea unor reguli identice precum cele aplicabile banilor (FIAT). Un alt aspect important este crearea de sandbox-uri pentru firmele din domeniul Fintech, măsură ce permite companiilor să crească fără a fi obligate să fie reglementate în primii trei ani de activitate.

Companiile blockchain, care până acum se luptau să obțină un cont bancar, vor putea accesa majoritatea serviciilor financiare cu ușurință. Excepția de la regulă este crearea băncilor destinate companiilor blockchain și împrumutarea acestora. De asemenea, statul a autorizat un custode pentru instituțiile mari care vor recunoaște dreptul de proprietate directă asupra activelor digitale.

Detaliile fiecărui act al legilor precum și modul în care companiile și persoanele fizice pot beneficia de ele, pot fi citite în format complet, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *