Despre noi

Awesome Image

Despre ATA

Sincronizam la nivel national tendintele de la nivel global.

Asociația pentru Tehnologii Avansate (ATA) are ca scop implementarea tehnologiilor avansate în toate domeniile de activitate socio-economică din România, de la domeniul medical la cel de apărare, de la domeniul financiar-bancar la activitățile de asistență socială. În viziunea ATA, România are o șansă extraordinară în dezvoltarea rapidă a economiei și societății dacă reușește implementarea cu succes a tehnologiilor avansate. Dintre acestea cel mai mare potențial pentru generarea de efecte pozitive în societate îl are tehnologia blockchain – pe care ATA are menirea să o explice pe înțelesul tuturor, să consolideze nivelul de informare/educare al publicului și să crească nivelul de conștientizare a efectelor pozitive care pot fi generate de aceasta. ATA, dincolo de publiul larg și comunitatea de specialiști în tehnologie se adresează prin proiectele și acțiunile sale actorilor din administrația publică (Guvern, Parlament, etc.), autorităților de reglementare (BNR, ASF, ANRE, etc.) și agenților economici – ca principali beneficiari finali ai noilor tehnologii în activitățile industriale/economice.

Asociația pentru Tehnologii Avansate este organizată pe departamente.

Pentru început ATA se va ocupa de promovarea tehnologiei blockchain, a inteligentei artificiale, roboticii și realitatii virtuale, acestea fiind în viziunea noastră cele mai importante patru tehnologii emergente in care Romania poate performa avand la dispozitie resursele de inteligenta necesare cercetarii si dezvoltarii in aceste domenii.

DepartamentBLOCKCHAIN

DepartamentINTELIGENTA ARTIFICIALA

DepartamentROBOTICA

DepartamentREALITATE VIRTUALA

120.000+

programatori in Romania

30%

cu 30% va reduce tehnologia blockchain costurile bancilor cu infrastructura

15.7$ trilioane

va fi contributia inteligentei artificiale in economia globala in 2030

175%

cu 175 % se preconizeaza ca va creste domeniul roboticii la nivel global in urmatorii 10 ani.

Misiunea ATA

Misiunea ATA este să contribuie decisiv la dezvoltarea economică și socială a României prin informarea și educarea publicului, prin promovarea și susținerea adopției noilor tehnologii în toate domeniile de activitate și prin implicarea activă în dezvoltarea cadrului legislativ favorabil adoptării tehnologiilor avansate. Liniile de activitate prin care ATA urmărește să-și îndeplinească misiunea și să pună în practică viziunea organizației sunt:

Awesome Image

■ Informarea publicurilor țintă prin lansarea unui website de stiri din domeniul tehnologiilor avansate.
■ Inițierea de consultări cu partenerii guvernamentali, parlamentari și politici în vederea elaborării de proiecte de acte normative necesare reglementării domeniului noilor tehnologii și în particular a tehnologiei blockchain.
■Studierea continuă a standardelor în baza cărora își desfășoară activitatea companiile străine din domeniul blockchain și al criptomonedelor și promovarea implementării acestor standarde și în România.

■Implicarea mediului academic și dezvoltarea unor competențe pentru ocupații care astăzi nu există prin corelarea planului de învățământ și a ofertei educaționale a instituțiilor superioare de învățământ cu evoluția noilor tehnologii.
■Organizarea de evenimente în cadrul cărora temele legate de implementarea noilor tehnologii să fie dezbătute pe larg și în urma cărora să fie enunțate soluții concrete pentru adoptarea acestora în activitatea cotidiană.

Awesome Image

Echipa ATA

Echipa Asociatiei pentru Tehnologii Avansate este formata din pasionati de tehnologie, antreprenori in serie cu expertiza in domenii diverse, cu totii avand convingerea ca promovarea adoptiei accelerate a tehnologiile emergente este marea sansa a Romaniei.

CĂTĂLIN BUCIUMEANU

PRESIDENT

BOGDAN ALMAȘI

EXECUTIVE DIRECTOR

Vino si tu alaturi de noi

Daca esti pasionat de tehnologie, esti antreprenor sau lucrezi in domeniul tehnologiilor emergente, inscrie-te in ATA.

Impreuna vom decide ce, cum si cand avem nevoie pentru a face performanta aici, in Romania.

Beneficiile membrilor:

  • reprezentarea intereselor lor in fata autoritatilor
  • consultanta referitor la aspecte fiscale si de ordin legislativ
  • acces la informatii si la luarea deciziilor comunitatii pe care ATA le va promova pe langa decidenti pentru a fi adoptate
  • cele mai bune oferte de participare la evenimentele organizate de ATA

Vrei sa fii contactat pentru completarea formalitatilor de inscriere?

Completeaza datele tale de contact si unul dintre consultantii ATA te va contacta pentru detalii.